In de nacht 15 op 16 april heeft de politie een verdachte aangehouden na een poging tot auto-inbraak, de verdachte vluchtte en probeerde te ontkomen door in een sloot te springen.

De politie ontving een melding van een auto-inbraak, aldaar werd in de omgeving een verdacht persoon gezien met een fiets. Toen de man de politie zag zette hij het op een rennen. Na een achtervolging werd de man niet meer gevonden. Ondanks dat meerdere eenheden de wijk hadden afgesloten wist de verdachte toch te ontkomen.

Enigszins teleurgesteld gingen de eenheden weer met vervolg. Tot een alerte buurtbewoner de politie belde dat er een verdacht persoon in de wijk liep en de politie mogelijk naar hem op zoek was. Dit gaf de politie een mooie tweede kans om de verdachte nu wel te pakken.

Terug in de wijk bleek het inderdaad om dezelfde verdachte te gaan, wederom sloeg de man op de vlucht.

De tweede keer liep het alleen iets anders af voor de verdachte. Op de hoek van de Van Vredenburchlaan met de Noorderparklaan moest de verdachte kiezen: of de brug over rennen of in de sloot springen. De verdachte koos voor de sloot.

In korte tijd stonden agenten langs de waterkant de verdachte op te wachten. Al snel kon de verdachte uit het water worden gehaald en, met een nat pak, aangehouden worden.