Bleiswijk – Op donderdagmiddag werd de brandweer ter plaatse gevraagd voor een gaslekkage op de Adelaar in Bleiswijk.

De brandweer werd rond 12:35 uur opgeroepen en heeft ter plaatse gelijk een onderzoek gedaan. Hierbij is inderdaad gebleken dat er een gaslekkage was vlak bij een boom. Hierop heeft de brandweer voor de zekerheid een slang uitgerold en Stedin ingeschakeld. De brandweer heeft in meerdere woningen metingen verricht maar er zijn geen gevaarlijke hoeveelheden gemeten. De omgeving is afgezet en de politie heeft hierbij geassisteerd. De bewoners in de omgeving zijn geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten.

Stedin gaat de lekkage opgraven en dichtmaken. Hierbij zullen een aantal woningen tijdelijk geen gas hebben.

Hoe de lekkage is ontstaan is niet bekend maar is vermoedelijk veroorzaakt bij het verwijderen of plaatsen van een paal.