Berkel en Rodenrijs – Woensdagmiddag 1 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een voertuigbrand aan het Henk van Ulsenplantsoen in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 17:50 uur ontvingen de hulpdiensten waaronder de brandweer en de politie de melding voertuigbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om een personenauto welke vlam had gevat onder de motorkap.

De eigenaar van de personenauto was net thuis gekomen van zijn werk en had zijn wagen geparkeerd onder de carport bij zijn woning. Toen hij wat rook bij de auto heeft de eigenaar het voertuig al brandend bij zijn woning vandaan weggereden en de brandweer gebeld.

Het Snelle Interventie Voertuig (SIV) was ter plaatse en heeft de brand geblust. Doordat het druk was vanwege het tijdstip en de smalle doorgang de wijk in, was er wat moeite om bij de personenauto te komen.

Vermoedelijk is de brand ontstaan door een kortsluiting in de accu.