Lansingerland – Dinsdag 20 juli heeft een fotojournalist welke werkzaam is voor 112Lansingerland aangifte gedaan nadat er bedreigingen zijn geuit richting hem.

Een man luchtte maandag 12 juli zijn hart via social media na een incident dat eerder had plaatsgevonden. Hierbij werden diverse uitingen gedaan richting de 24-jarige persfotograaf, waaronder een bedreiging dat hij hem had moeten steken.

De persfotograaf heeft hierop aangifte gedaan bij de politie.

Melding persveilig

De persfotograaf heeft direct na de dreiging een melding gedaan bij Persveilig. PersVeilig is een gezamenlijk initiatief van de NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Politie en het Openbaar Ministerie en heeft tot doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat, op social media en/of via juridische claims.

Journalisten moeten in Nederland vrij verslaggeving kunnen doen, hoe vervelend het ook is maar ook van 112-incidenten. Journalisten hebben daarnaast dezelfde beschermde status als een ambtenaar in functie. Straffen die worden opgelegd worden dan ook verhoogd.