Bleiswijk – Woensdag 18 augustus kwam er een melding binnen op de meldkamer van een brand op de Lange Vaart in Bleiswijk.

De melding kwam omstreeks 17:20 uur binnen en toen waren er al grote vlammen te zien. De melding zou gaan om een brand in een coniferenhaag. De brandweer is met meerdere eenheden vanuit Bleiswijk en Zoetermeer uitgerukt. Bij aankomst was de brand al onder controle door bewoners waardoor er een aantal eenheden alweer retour kazerne konden. De brandweer van kazerne Bleiswijk heeft nog nageblust. De caravan die even verderop stond is gelukkig de dans ontsprongen.

De haag vloog in de brand doordat een imker met vuur een wespen-kolonie wilde verwijderen. Omstanders reageerde alert en wisten door middel van een brandblusser de brand deels te blussen. De schade wordt door de bewoners en de imker onderling geregeld.