Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond 30 juni kwam de politie met meerdere eenheden ter plaatse aan de Klapwijkse Zoom nadat er elders een poging tot straatroof had plaatsgevonden.

Omstreeks 21:45 uur ontving de politie een melding van een vechtpartij aan de Klapwijkse Zoom, met meerdere eenheden kwam de politie ter plaatse. Uit de verklaringen van beide partijen en ooggetuigen bleek dat er elders een poging tot straatroof plaats had gevonden.

Een 41-jarige man uit Berkel en Rodenrijs zou op het fietspad bij een witte brug aan het Romenpad een poging hebben gedaan om een 17-jarige jongen uit Pijnacker te beroven. Nadat de jongen contact had gelegd met het thuisfront, zijn vader en zoon in een auto rond gaan rijden om te kijken of zij de 41- jarige man tegen zouden komen. Op de kruising van de Klapwijkse Zoom met de Oostmeerlaan kwamen zij de man tegen waarna dit uitliep op een vechtpartij.

De straatrover heeft hierbij verwondingen opgelopen, waarvoor een ambulance ter plaatse is gekomen. Na behandeling door het ambulancepersoneel is de man meegenomen naar het ziekenhuis. De politie is hierbij mee gereden waarna hij zal worden aangehouden.

Meerdere ooggetuigen hebben een verklaring afgegeven aan de politieagenten ter plaatse, uit deze informatie kwam naar voren dat zowel de vader als de zoon beiden de straatrover hebben aangevallen. Hierop zijn zowel vader (48 jaar) als zoon (17 jaar) uit Pijnacker aangehouden voor mishandeling.

De politie doet nader onderzoek naar het incident.

Update 12:00 uur:

De politie laat desgevraagd aan de redactie weten dat er nog twee verdachten (41 en 48 jaar) vastzitten. De politie doet nog onderzoek naar hun rol tijdens het incident.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.