Regio – De twee minderjarige verdachten van de brand in Plaswijckpark in januari van dit jaar hebben vandaag hun strafeis gehoord.

Tegen de twee verdachten van 16 en 14 jaar oud is door het Openbaar Ministerie respectievelijk 90 dagen jeugddetentie waarvan 60 dagen  voorwaardelijk en 95 dagen waarvan 66 dagen voorwaardelijk geëist. Eén van de verdachten verklaarde dat ze een kampvuurtje wilden maken van oude kerstbomen en dat het vervolgens uit de hand liep. De andere verdachte zegt dat hij amper een rol speelde. Het OM vindt dat hen allebei medeplegen van brandstichting ten laste kan worden gelegd.

Het is nu aan de rechter om een oordeel te vellen. Dat zal over twee weken zijn.

 

Archief foto © Spa-Media.

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten