Berkel en Rodenrijs – Vrijdagmiddag 21 mei werd de brandweer gealarmeerd nadat bewoners aan de Meerweg een boom flink hoorden kraken.

De brandweer werd voor de zekerheid gealarmeerd omdat een boom welke in een tuin langs de Meerweg stond enorm begon te kraken en te bewegen.

In overleg met de gemeente is ervoor gekozen de boom vanwege het risico toch om te zagen. De conclusie was dat wanneer de boom zelf zou omvallen er mogelijk (gas)leidingen kapot zouden gaan. Om dit te voorkomen zijn een hoveniersbedrijf en Loonbedrijf van Etten langs gekomen.

Volgens een buurtbewoner zou het gaan om een minstens 50 jaar oude boom. Het hoveniersbedrijf en Loonbedrijf van Etten hebben de boom vakkundig geveld. Bij het vellen van de boom kwamen er nog twee parkieten te voorschijn, deze zijn gevangen en later overgedragen aan de dierenambulance. Gelukkig bleek er geen nest in de boom te zitten.

Tijdens het incident is een gedeelte van de Meerweg afgesloten geweest.

 

Inhoud is niet beschikbaar, mogelijk omdat u de cookies nog niet heeft geaccepteerd.
Accepteer cookies om optimaal gebruik te maken van onze website.

 

    Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

    Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

    Sluiten