Berkel en Rodenrijs – Donderdagmiddag 20 mei werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een dier in problemen aan de Stationsweg in Berkel en Rodenrijs.

Ter plaatse bleek het te gaan om een moedereend die met haar kuikens het spoor van de Randstadrail E-lijn was opgelopen. Moeder eend was in geen velden of wegen te bekennen maar haar kuikens waren in een gat langs het spoor gevallen.

Het vangen van de kuikens is gedaan door de Officier Van Dienst van de RET. Deze is gekomen nadat de meldster verschillende diensten waaronder de politie en de dierenambulance had gebeld maar geen gehoor kreeg. De meldster heeft hierop op de SOS-knop gedrukt op het station zelf.

Dit gehele tafereel leverde problemen op het spoor op wat voor enig oponthoud richting Den Haag heeft gezorgd.

Alle kuikens (11 stuks) zijn van het spoor gered en herenigd met hun moeder.