Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond 15 mei rukte de politie groots uit nadat er een melding binnen kwam over een vuurwapen, hierop was er veel politieactiviteit rondom de Sterrenwijk.

De politie zette groots in nadat er een melding binnen kwam waarbij een vuurwapen betrokken was, in dit soort gevallen zet de politie alles op alles om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Meerdere eenheden zochten in de omgeving van de Sterrenwijk, ook een politiehelikopter vloog mee met het incident. Er werd gezocht naar een personenauto, een donkere Peugeot 206, met daarin enkele personen.

Agenten droegen kogel- en steekwerende vesten, volgens eerste berichten zou er een bedreiging zijn geweest waarbij gebruik is gemaakt van een vuurwapen. Bij een woning aan de Planetenweg was ook veel politie aanwezig.

Een Peugeot werd aan de Noordeindseweg nabij rotonde Planetenweg klemgereden, de inzittenden van het voertuig zijn gecontroleerd en verhoord.

Uit onderzoek van de politie blijkt er achteraf niet veel aan de hand te zijn, een voorlichter spreekt uiteindelijk van een ‘loos-alarm’.

UPDATE: 

Een betrokkene meldt aan de redactie dat er enkele verdachten waren gevlucht na een achtervolging. Zij werden gevolgd door een donkere Peugeot 206 en hadden zich toegang verschaft tot een woning aan de Planetenweg om daar te schuilen. De bewoners alarmeerden hierop de politie. De gevluchte personen zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau.