Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 20 april zijn de bibliotheek en de sportschool korte tijd ontruimd geweest na een melding van een sterke gaslucht aan de Nieuwstraat in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 13:50 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd vanwege een sterke gaslucht, de brandweer kwam met spoed ter plaatse en is een onderzoek gestart. Voordat de brandweer ter plaatse was waren de sportschool en bibliotheek al ontruimd. Ook een gedeelte van de Kerksingel werd afgesloten.

Uit onderzoek is gebleken dat er mensen bezig waren met werkzaamheden achter de sportschool. Naar eigen zeggen hebben zij een onderdeel verwijderd en vervangen. Mogelijk is hier iets niet goed gegaan. De brandweer heeft Stedin ter plaatse gevraagd om alles te controleren, tot die tijd zijn de werkzaamheden stilgelegd.

Omdat er geen gevaar meer is voor de directe omgeving zijn de afzettingen weer opgeheven en zijn de sportschool en bibliotheek weer open.