Lansingerland – Dinsdag 16 maart heeft wijkagent Herman Gevaert geheel ‘Corona-proof’ afscheid genomen, in een Rolls-Royce reed hij zijn pensioen tegemoet!

De wijkagent van onder andere het Centrum, de Oranjebuurt en de Bomenbuurt is in een Rolls-Royce door Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek gereden om geheel Corona-proof afscheid te nemen na 46 jaar dienstjaren. In een colonne van politievoertuigen, de SIV (Snel Interventie Voertuig) van de brandweer en de Rolls-Royce zijn zij door het Centrum van Berkel gereden, waar met name de dames van Oost-West, Herman bedankten en hem een mooi cadeau werd geschonken. Hierna zijn zij langs het gemeentehuis gereden, waar de burgemeester even een vergadering onderbrak, om  Herman te bedanken voor zijn bewezen diensten. Waarna zij naar de volgende stop reden, namelijk de brandweerkazerne waar Herman een warm onthaal kreeg van commandant Peter Schuurmans en dames van 3B-wonen.

Na het bezoekje aan de brandweer door naar de Anjerdreef waar kinderen van de BSO en De Kwakel met spandoeken en ballonnen stonden om Herman uit te zwaaien. Vanaf de Anjerdreef terug naar het politiebureau waar Herman werd verrast door zeer gewaardeerde collega’s. “Mijn afscheid in coronatijd is er dan ook een die zeldzaam en leuk was”, laat Herman weten.

Voordat Herman wijkagent werd in Berkel en Rodenrijs heeft hij al veel andere mooie uitdagingen mogen doen. Zo is hij op 1 april 1975 begonnen op de politieschool in Rotterdam, waarna hij in 1976 is begonnen op bureau Slinge. Vandaar is hij ook een paar jaar actief geweest in Hoogvliet en de Botlek/Europoort. In 1979 maakte Herman een overstap en werd hij aangenomen bij de verkeerspolitie-motorbrigade, “Een hele mooie tijd”, vertelt Herman. Hier heeft hij veel technisch werk gedaan, het begeleiden van vele bijzondere transporten dwars door de stad, maar ook hoogwaardigheidsbekleders als het Koninklijk huis, ministers en popsterren die optraden in de kuip.

In 1989 werd Herman bevorderd en overgeplaatst naar bureau Noord, hier heeft hij ook veel mooie dingen mogen doen, met name de drugsoverlast was in die tijd heel heftig. Na verloop van tijd werd Herman wijkagent in het Liskwartier. Zo’n 10 jaar geleden werd Herman gevraagd om naar Berkel en Rodenrijs te komen, achter de schermen heeft Herman alles geprobeerd eruit te halen om mooie dingen te bereiken voor de jeugd. “Helaas is mij dat niet altijd gelukt, een tikkeltje frustrerend maar heb mijn best gedaan.” Een hoop andere zaken lukten wel en dat gaf hem weer voldoening. “Al met al heb ik hier een hele mooie tijd gehad in Berkel en Rodenrijs, met veel warme contacten”.

 

“Heel Berkel en Rodenrijs, hartelijk bedankt voor de mooie jaren welke ik hier heb gehad!”, sluit Herman Gevaert af.