Lansingerland – Donderdagmiddag 11 februari was het mooi weer om eens lekker te genieten van het winterse weer. Dit deden vele Lansingerlanders door te schaatsen en te glijden van heuvels en hellingen in Lansingerland. 

In de Groenzoom in Berkel en Rodenrijs / Pijnacker was het flink druk op het ijs, hier waren mensen aan het schaatsen en een groep was aan het ijshockeyen. Ook werd er volop van de zon genoten door de vele wandelaars die toekeken hoe er geschaatst werd, de mooie wandelpaden werden veelvuldig gebruikt.

Ook in het Annie M.G. Schmidtpark was het vanmiddag erg druk, hier werd met sleetjes en schuivers van de hellingen in het park afgegleden. Vele ouders met kinderen waren aanwezig in het park, Lansingerland leefde weer een beetje op met vrolijk gegil van de spelende kinderen.

Wees alert

Er wordt gewaarschuwd dat het gevaarlijk kan zijn, niet al het ijs is even dik. Afgelopen dagen zijn er al personen door het ijs gezakt.

Blijft dus alert!

Let wel op onderstaande vier punten;

  • Let op de ijsdikte, je kunt nog niet overal schaatsen
  • Beperk je reisbewegingen, blijf in de buurt
  • Parkeren? Zorg dat je auto de doorgang niet blokkeert
  • Uiteraard gelden de coronamaatregelen voor samen buiten zijn