Berkel en Rodenrijs – Zondagavond 07 februari is er ter hoogte van de Wilhelminastraat in Berkel en Rodenrijs een grote politie inzet geweest.

Naar aanleiding van een vechtpartij eerder op de dag is er door de politie besloten om de wijk strategisch ‘af te sluiten’. Omstreeks 19:00 uur verzamelde de politie rond het politiebureau, waarna meerdere eenheden van de Mobile Eenheid (ME) zichtbaar aanwezig waren in de wijk.

Ter hoogte van de DS. van Koetsveldstraat, de Prins Bernhardlaan en de Wilhelminastraat stond de politie om mensen te controleren die de wijk in en- uit wilden.

Na duidelijk in de wijk aanwezig te zijn geweest en er meerdere controles zijn uitgevoerd is er besloten om na 19:30 uur af te schalen. De politie zal echter nog aanwezig blijven in de wijk om verdere schermutselingen te voorkomen.

Deze groep jongeren veroorzaakt al geruime tijd opstootjes en kleine relletjes in de wijk. Er zijn al meerdere vernielingen en ordeverstoringen die op naam van de groep staan. De namen van van de daders zijn bekend bij de politie. De vechtpartij eerder op de dag is ontstaan door het gooien van ijsballen richting de huizen in de Wilhelminastraat. Hier is de politie meerdere malen voor gebeld.

Rond 20:30 uur kreeg de politie (waaronder de Mobile Eenheid) een melding dat de groep jongeren die de vechtpartij eerder op de dag zou hebben veroorzaakt teruggekeerd zijn.

De politie volgt nu de groep op de voet, dit omdat de groep zich heeft opgesplitst en door de steegjes renden. Doordat de politie met meerdere eenheden aanwezig was kon de politie zich ook opsplitsen, hierdoor zijn er meerdere mensen staande gehouden en kregen zij een waarschuwing dan wel een gebiedsverbod.

Na 21:00 uur geldt de avondklok, er werden naar aanleiding van de avondklok bekeuringen uitgeschreven. Of er inmiddels al personen zijn aangehouden is niet bekend.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.