Lansingerland – De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft maandagmiddag in een persconferentie laten weten alle inwoners van Lansingerland op te roepen om zich te laten testen op het coronavirus. Reden hiervoor is de ontdekking van een grote uitbraak van de Britse variant op een basisschool in Bergschenhoek.

Volgens de gezondheidsorganisatie worden er ruim 60.000 brieven verstuurd, hierin staat het verzoek aan iedereen vanaf twee jaar oud om zich te laten testen op het coronavirus. Mochten mensen al klachten hebben dan worden zij verzocht zich direct al te laten testen. Dit wordt gedaan bij bestaande en mobiele testlocaties, zoals bij Rotterdam The Hague Airport, sporthal Rijneveen in Bleiswijk, sporthal De Ackers in Bergschenhoek en Multi Function Rodenrijs in Berkel en Rodenrijs.

Het is nog niet bekend of er buiten de gemeente personen met het gemuteerde coronavirus zijn aangetroffen die een directe link met de school kunnen hebben.

Tekst gaat verder onder de video

Persconferentie gemeente Lansingerland

Inhoud is niet beschikbaar, mogelijk omdat u de cookies nog niet heeft geaccepteerd.
Accepteer cookies om optimaal gebruik te maken van onze website.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Dit onderzoek is waardevol voor heel Nederland maar vooral ook voor de inwoners van Lansingerland. Wij werken hier als gemeente graag aan mee. Op deze manier zorgen we ervoor dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Testen helpt daarbij. Ik roep alle inwoners op om zich te laten testen en zich strikt aan de regels te houden, in het belang van ieders gezondheid.”

Tekst gaat verder onder de video

Inhoud is niet beschikbaar, mogelijk omdat u de cookies nog niet heeft geaccepteerd.
Accepteer cookies om optimaal gebruik te maken van onze website.

Informatiebrief

Alle inwoners ontvangen op woensdag 13 januari 2021 een informatiebrief met relevante en praktische informatie rond het testen. Om te voorkomen dat iedereen op hetzelfde moment een testafspraak maakt is er een indeling gemaakt aan de hand van de postcodegebieden. Deze indeling vindt u hieronder, maar ook als bijlage bij uw brief. U kunt in het aangegeven tijdvak bellen met 0800-2035 om een testafspraak te maken.

    Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

    Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

    Sluiten