Tribune volledig in brand voetbalvereniging TOGB in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 8 januari is er brand uitgebroken in de tribune van het hoofdveld van voetbalvereniging TOGB aan Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. De brand werd opgeschaald naar sein ‘Grote Brand’. 

Lees ook: Day After: Tribune TOGB Berkel volledig verwoest door brand & Vier 13-jarige aangehouden voor tribunebrand in Berkel en Rodenrijs

Omstreeks 21:25 uur kreeg de brandweer de melding en nog voordat de brandweer ter plaatse was is de melding opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst was de brand volledig uitslaand waarop is opgeschaald naar grote brand. Meerdere eenheden waaronder  uit Rotterdam, Pijnacker en Zoetermeer werden opgeroepen ter bestrijding van de brand. De tribune van voetbalvereniging T.O.G.B stond volledig in brand, waarbij de vlammen in de wijde omgeving te zien was.

De brandweerlieden hebben groot materieel ingezet maar instorting van de tribune kon niet worden voorkomen. Bij de brand kwam veel rook vrij, vanwege instortingsgevaar en waterwinning werd ook het fietspad achter de tribune afgesloten.

Iets na 22:00 uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Bij de brand is niemand gewond geraakt, wel kwamen er uit voorzorg een ambulance en OVD-G ter plaatse. De brand heeft flinke schade aangericht aan het kunstgrasveld maar ook de reclameborden en de lichtinstallatie zijn flink beschadigd.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto’s: Olav Spa & Jim Scheffers

Video: Olav Spa, Sabrina & Wolters Producties

Day After video:

 

%d bloggers liken dit:

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten