Berkel en Rodenrijs – Vrijdagmiddag 8 januari waren de hulpdiensten ter plaatse bij een CO melding aan de Laan van Koot in Berkel en Rodenrijs, alwaar ineens een bestuurder tegen een brugdeel aanreed.

De hulpdiensten waren in gesprek over een ander incident aan de Laan van Koot toen er plotseling een man met zijn voertuig tegen een brugdeel aanreed. Toen de OVD-P (Officier van Dienst – Politie) een kijkje wilde nemen bij de man deed hij een poging om weg te rijden. Gelukkig wisten de andere agenten de man te stoppen, waaruit al snel bleek dat de bestuurder teveel had gedronken.

De bestuurder reageerde traag, wist niet hoe zijn voertuig uit te zetten. Toen dit eenmaal was gelukt is buiten het voertuig een poging gedaan om een blaastest af te nemen. Na een 3e poging lukte dit wel en bleek al snel dat de man teveel had gedronken, waarop hij is aangehouden. De man verzette zich en werd lichtelijk agressief. Het afgeven van de autosleutel vond de man niet nodig, hierop moesten de agenten hem fouilleren waar de man ook niet aan meewerkte.

Het voertuig van de man had zowel aan de voor- als achterzijde aanzienlijke schade, het leek erop alsof de man onderweg al iets had geraakt. De dronken man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Rotterdam West.

Op het politiebureau wordt nog een ademanalyse gedaan, als deze test hoger uitvalt dan de test op straat wordt de rijbewijs van de man hoogstwaarschijnlijk ingenomen.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten