Berkel en Rodenrijs – Dinsdag 29 december ontstond er een lange rij voor een filiaal van de Aldi aan de Molenwerfstraat. De mensen in de rij stonden te wachten op de laatste lading vuurwerk van het jaar. De verkoop begon om 17.00 uur. Het vuurwerk was binnen een mum van tijd uitverkocht.

De Aldi verkoopt al jaren het “klasse 1 vuurwerk” ook wel kindervuurwerk genoemd. Dit vuurwerk is normaal gesproken populair onder kinderen en jongeren. Maar dit jaar is de vraag naar kindervuurwerk groter dan ooit. Door het verbod op het grotere vuurwerk was er al meer vraag naar het kindervuurwerk.

In de lockdown zijn de meeste verkooppunten van dit vuurwerk gesloten. Alleen een aantal supermarkten verkopen op dit moment nog vuurwerk. Maar de supermarkten gaan snel door hun voorraden heen zoals vandaag te zien was bij de Aldi in Berkel en Rodenrijs.

Het personeel heeft doordat de winkel inmiddels vol stond met klanten en de 1,5 meter niet in acht kon worden genomen deze mensen naar huis gestuurd.