Berkel en Rodenrijs –  Donderdagavond 26 november is er een flinke politie-inzet geweest in het centrum van Berkel en Rodenrijs. De politie en het arrestatieteam kwamen af op een melding van een vuurwapen.

Eenheden van de politie met kogelwerende vesten en leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) zijn ter plaatse gekomen en hebben het gebied rond het centrum geheel omsingeld, nadat er volgens een melding iemand zou zijn geweest met een vuurwapen. Bij een onderzoek in de buurt, waarbij ze ook in een woning van een appartementencomplex boven de winkels zijn geweest, is vooralsnog niemand aangetroffen. Hierop zijn de leden van de DSI weer vertrokken en is mondjesmaat het dorp weer vrijgegeven.

Of er dus daadwerkelijk iemand liep met een vuurwapen is niet bekend, meldt de voorlichter van de politie. Ook is er (nog) geen signalement vrijgegeven.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland).