Bergschenhoek – Op dinsdagavond 17 november ontving de brandweer een melding van een gebouwbrand aan de Scholtendreef in Bergschenhoek, de brandweer kwam hierbij met spoed ter plaatse.

Omstreeks 18:35 uur ontving de brandweer een melding van een gebouwbrand nadat er vonken uit de meterkast kwamen en de stroom in de woning was uitgevallen. Hierbij kwam een lichte rookontwikkeling vrij. De bewoners zijn zonder verwondingen op eigen kracht naar buiten gegaan in afwachting van de brandweer.

De brandweer is met twee tankautospuiten en één hoogwerker ter plaatse gekomen. Bij aankomst heeft de brandweer onderzoek gedaan maar blusinzet was niet (meer) nodig waarop de tankautospuit van Bleiswijk weer retour kazerne is gegaan. De ladderwagen was al afbesteld. Stedin is ook ter plaatse geroepen om de situatie te bekijken en de bewoners mogelijk weer te voorzien van stroom.

Hoe er in de meterkast kortsluiting is ontstaan is niet bekend.