Bergschenhoek – Vrijdagavond 2 oktober zijn de hulpdiensten wederom gealarmeerd voor een buitenbrand aan het Weg en Land in Bergschenhoek.

Omstreeks 22:50 uur werden de hulpdiensten wederom gealarmeerd voor een buitenbrand. Een omstander belde de brandweer nadat er een sterke, naar verbrand rubber ruikende,  brandlucht werd geroken. De brandweerlieden zijn met het Snel Interventie Voertuig (SIV) ter plaatse gekomen waarna zij op het terrein van Do-Metals een eerste poging hebben gedaan om de brand te blussen.

Omdat het Snel Interventie Voertuig (SIV) te weinig water zou hebben om de brand te bestrijden, is de hulp van de tankautospuit opgeroepen. De bemanning van de tankautospuit was snel ter plaatse om te helpen de brand te bestrijden. De brand zorgde korte tijd voor een flinke rookontwikkeling boven het industrieterrein in Bergschenhoek.

Het is niet de eerste keer dat er een buitenbrand werd gemeld op het Weg en Land in Bergschenhoek, eerder vanavond rukte de brandweer ook al uit. Uit onderzoek bleek dat het ging om een vuurkorf op eigen terrein. Enkele weken terug was dit ook het geval. De brandweerlieden zijn toen zonder actie te ondernemen retour kazerne gegaan.