Berkel en Rodenrijs – Op donderdagmiddag 10 september zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een woningbrand aan de Klaverweide in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 15:30 uur heeft zich een drama voltrokken, door nog onbekende oorzaak is er een brand ontstaan in een berging van een woningcomplex aan de Klaverweide, waarbij 1 persoon zwaargewond is geraakt. Het slachtoffer is op straat met zware brandwonden aangetroffen, totdat de hulpdiensten waren gearriveerd hebben een buurtbewoner en een politieagent het slachtoffer gekoeld door middel van een tuinslang.

Meerdere hulpdiensten waaronder het Mobiel Medisch Team (MMT) zijn met spoed ter plaatse gekomen. Het MMT is op een klein grasveldje nabij de Weidebloemtunnel geland. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen, het MMT heeft hierbij het ambulancepersoneel ondersteund. Na behandeling is het slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De brandweerlieden hadden het vuur al snel onder controle, er hoefden geen woningen te worden ontruimd. Wel zijn de bovengelegen woningen gecontroleerd op rook en koolmonoxide.

Ook een politiehelikopter heeft enige tijd rondgevlogen boven het incident, waarvoor precies is niet duidelijk. Over de exacte toedracht is nog niets bekend, het lijkt er op dat er in de berging iets is misgegaan met een jerrycan waarna er brand is ontstaan.

Salvage is ter plaatse gevraagd, zij zullen de schade afhandeling regelen met de bewoners. Ook zal er gekeken worden of bovengelegen woningen bewoonbaar zijn.

 

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten