Regio – Vanaf maandag 31 augustus is het niet meer verplicht een mondkapje te dragen op drukke plekken in Rotterdam.

In Rotterdam was het vanaf 5 augustus verplicht op een aantal drukke plekken een mondkapje te dragen. Dit was een experiment om te kijken of en welk effect het had op de verspreiding van het COVID-19 virus.
Het experiment stopt zoals afgesproken op 31 augustus.
Amsterdam, waar het experiment ook gehouden werd, stopt eveneens met de mondkapjesplicht.

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving onderzoekt dan naar de manier waarop de mondkapjesplicht heeft geholpen bij het reguleren van de drukte en het houden van de 1,5 meter afstand. De resultaten worden medio september verwacht.

Wel zegt de gemeente Rotterdam op hun website:

Vanaf maandag blijft de regel: houd afstand, vermijd drukte en laat je zo snel mogelijk testen als je klachten hebt, ook milde. Zo voorkomen we met elkaar dat de druk op de ziekenhuizen en het zorgpersoneel weer toeneemt en we terug moeten naar een (gedeeltelijke) lockdown.