Stankoverlast en flinke rookontwikkeling bij brand in compostloods Bergschenhoek

Bergschenhoek – Donderdagochtend 2 juli is er weer brand ontstaan in een compostloods aan de Bosland in Bergschenhoek.

Lees ook: Zoveelste brand in compostloods aan de Bosland in Bergschenhoek

Omstreeks 06:25 uur zijn er meerdere brandweer- eenheden gealarmeerd vanwege brand in een compostloods. Uit de omgeving kwamen eerder in de nacht al berichten binnen over stankoverlast. Bij aankomst bleek er inderdaad brand te woeden in de loods waarop de brandweer heeft opgeschaald naar sein ‘middel brand’.

Het dak van de loods heeft ook enige tijd in brand gestaan,  er komt flink veel rook vrij bij de brand. De brandweer heeft het incident inmiddels opgeschaald naar sein ‘grote brand’ en GRIP1 afgekondigd.

Extra brandweereenheden zoals het grootschalig watertransport en tankautospuiten zijn ter plaatse voor waterwinning, ook het schuimblusvoertuig van kazerne Metaalhof is aanwezig. Met twee drones wordt zowel van binnen als van buiten gekeken waar de brand in de loods woedt.

De rookontwikkeling zorgt in de wijde omgeving voor flinke stankoverlast. Uit de omgeving komen meerdere stankklachten binnen. Er wordt een plan gemaakt hoe het blussen van de brand het beste aangepakt kan worden.

Vermoedelijk duurt het nog enige tijd voor de rookoverlast afneemt.