Bleiswijk – Op maandagavond 29 juni is de politie opgeroepen om een loslopend dier te vangen op de Klappolder in Bleiswijk.

Ter plaatse bleek een schaap te zijn uitgebroken op de Klappolder, het beestje is ontsnapt door onder het hek door te kruipen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt,  de afgelopen twee weken ontving de politie al meerdere meldingen over een uitgebroken schaap.
Het zou telkens om hetzelfde schaap gaan, welke inmiddels de smaak van vrijheid goed te pakken heeft.

Agenten en omstanders hebben op allerlei manieren geprobeerd het beest te vangen, omdat het schaap erg eigenwijs was bleek dit een flinke uitdaging. Agenten hebben onder andere geprobeerd door met behulp van de luidspreker in de dienstauto schaap-geluiden te maken het diertje te lokken,  maar tevergeefs. Uiteindelijk is het een omstander gelukt om het eigenwijze  schaap te vangen waarna het weer bij zijn makke soortgenoten gevoegd kon worden.

De politie is er allerminst blij mee want het weerhoudt ze van hun andere taken, om deze reden gaan ze ook op zoek naar de eigenaar om hem op zijn verantwoordelijkheid te wijzen.
De eigenaar kan als het te vaak gebeurt een boete riskeren.