Berkel en Rodenrijs – Maandag 8 juni is er op een hondenuitlaatveldje in Berkel en Rodenrijs gebakken spons gevonden. Dat meldt wijkagent Annemiek Roos op Twitter.

In totaal zijn er vier stukken gebakken spons gevonden op het hondenuitlaatveldje langs de Gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs, laat de wijkagente aan de redactie weten. “De meldster heeft vier stukken spons gevonden, de hond heeft het niet gegeten en is er dus niet ziek van geworden.” aldus de wijkagente. De dierenarts heeft wel bevestigd dat het om gebakken spons gaat.

Wanneer honden de spons opeten kunnen zij erg ziek worden of zelfs overlijden. Droge spons zet namelijk uit in de maag.

De wijkagent roept op om een melding te maken wanneer iemand een spons vindt, dit kan bij de gemeente via de website of telefoonnummer: 14010.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten