Sebastiaan Barel

Rotterdam – Zaterdagochtend 6 juni was er een fotomoment voor de nieuwe crashtenders welke binnenkort in gebruik worden genomen op vliegveld Rotterdam The Hague Airport. 

Rotterdam The Hague Airport heeft 3 nieuwe crashtenders ontvangen. Zaterdagochtend was er een fotomoment voor de nieuwe voertuigen. De voertuigen hebben een 6×6 aandrijving en zijn uitgevoerd met een watertank van 10.000 liter, 1.200 liter schuim en 250 kg poeder.

Schiphol heeft ook nieuwe crashtenders mogen ontvangen, de voertuigen van Schiphol zijn een iets grotere variant (8×8).

Wanneer de nieuwe voertuigen in gebruik worden genomen is nog niet bekend. Vermoedelijk zal dit zijn wanneer de nieuwe brandweerkazerne van Rotterdam Airport in gebruik wordt genomen. Eind vorige maand is de nieuwe kazerne officieel overhandigd aan Rotterdam The Hague Airport.

De brandweerlieden hebben afgelopen maanden intensief met de nieuwe voertuigen geoefend om te trainen en om nieuwe suggesties voor aanpassingen aan te leveren. Twee oude crashtenders blijven staan als reserve voertuigen.

Nieuwe brandweerkazerne

Vorige week ontvingen algemeen directeur Ron Louwerse, brandweercommandant Marijn van Eijsden en directeur Airport Operations Floris Tammes van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) officieel de nieuwe sleutels van de nieuwe brandweerkazerne van de regionale luchthaven in Rotterdam.

RTHA is hiermee de nieuwe eigenaar geworden van de kazerne. De kazerne wordt de komende maanden ingericht en klaargemaakt voor de verhuizing.

Foto’s: Sebastiaan Barel en Marcel Hillebrand

Sebastiaan Barel Sebastiaan Barel Sebastiaan Barel