Berkel en Rodenrijs – Donderdagmiddag 28 mei even voor 16:00 uur ontving de politie een melding over twee vechtende honden aan de Valkenhof in Berkel en Rodenrijs.

Even voor 16:00 uur is er een pitbull losgebroken uit een tuin van een woning,  de pitbull stortte zich aan de Valkenhof op een klein hondje van een oudere dame.

De politie kwam na de melding met meerdere eenheden ter plaatse. Omstanders hadden inmiddels met moeite de Pitbull losgekregen. Helaas mocht hulp aan het hondje van de oudere dame niet baten, het hondje overleed ter plaatse. Het ras van het kleine hondje is ons niet bekend.

De pitbull kon gelukkig al vrij snel aangelijnd worden.

UPDATE: Hoor en wederhoor

De familie van de eigenaresse van de red nose-pitbull meldt aan de redactie dat de hond was ontsnapt uit de tuin van hun woning. De pitbull-soort is toen naar een open tuin gelopen en zou daar door bewoners zwaar zijn mishandeld door middel van een stalen voorwerp. De hond is uit angst de tuin uitgelopen waarna de hond even verderop op het kleinere hondje van de oudere dame afging. Het kleine hondje was opslag overleden doordat de pitbull het diertje in de slagader had gegrepen.

Na een moeilijk besluit heeft de eigenaresse er voor gekozen haar hond in te laten slapen.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten