Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een melding van een voertuig te water aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. 

Een personenauto met drie inzittenden kwamen door onbekende oorzaak ondersteboven in het water terecht. Omstanders wisten snel te water te gaan en hebben de inzittende uit het voertuig bevrijdt, waarna zij direct zijn begonnen met het reanimeren van één van de slachtoffers. De hulpdiensten waaronder de politie, brandweer en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Ook de Traumahelikopter Lifeliner 1 uit Amsterdam kwam ter plaatse.

De hulpverleners hebben de medische zorg overgenomen en hebben de drie slachtoffers behandeld. Een van de slachtoffers is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft in het water gezocht naar eventuel meer slachtoffers.

Het Mobiel Medisch Team is met de traumahelikopter nabij het incident geland, ook een politiehelikopter heeft enige tijd rond het incident gevlogen en landde naast de traumahelikopter. De politie heeft langere tijd onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Hierdoor was de Kleihoogt gedeeltelijk afgesloten vanaf de kruising met de Pastoor Verburghweg.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil is ter plaatse gekomen en heeft de personenauto uit het water gehaald. De personenauto is in beslag genomen en wordt later onderzocht.