Bergschenhoek – Op een parkeerplaats aan de Meeuwenlaan in Bergschenhoek heeft dinsdagavond 28 april een personenauto in brand gestaan.

Omstreeks 19:25 uur werd de SIV (Snel Interventie Voertuig) van kazerne Berkelse Poort voor een autobrand gestuurd naar de Meeuwenlaan in Bergschenhoek. Ook de tankautospuit van dezelfde kazerne werd niet veel later ter plaatse gevraagd. De tankautospuit heeft namelijk meer bluswater en materieel aan boord.

Bij aankomst van de eerste brandweerauto stond de auto al grotendeels in brand. Ondanks de snelheid en de eerste bluspoging van de SIV-bemanning kon niet voorkomen worden dat de personenauto uitbrandde. Bij de brand kwam veel rook vrij. Ook een naast geparkeerde personenauto liep lichte schade op, de eigenaar heeft nadat de brand was geblust het voertuig verplaatst.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens omwonenden stond de auto al enkele dagen geparkeerd. Brandstichting wordt daarom niet uitgesloten. Er zijn tot zover bekend geen gewonden gevallen.

UPDATE: 29 April is er onderzoek gedaan aan de auto en is brandstichting bevestigd.

Eerder deze week, op 24 april, heeft er ook al een voertuig in de brand gestaan in de parkeergarage aan de Vlashoeck in Bergschenhoek. Ook daar werd brandstichting vermoed.