Bergschenhoek – In de nacht van zondag op maandag 16 maart is de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Zwaluwplein in Bergschenhoek.

Omstreeks 03:00 uur ontving de brandweer een melding van een voertuigbrand naast een woning aan de Zwaluwplein. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit nadat bekend werd dat het brandende voertuig naast een woning stond.

Ter plaatse bleek het voertuig onder een carport van een woning te staan. De brandweer heeft hierop uit voorzorg opgeschaald naar ‘woningbrand’. De brandweerlieden hadden enige moeite om de brand te bestrijden. Een bewoner welke heeft geprobeerd de brand te blussen is behandeld door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De politie heeft nabij de brand een flinke hoeveelheid lucifers aangetroffen, hierop is besloten om een Plaats Delict (PD) te maken. Medewerkers van Forensische Opsporing zullen later op de dag ter plaatse komen om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand.

De woning is door de brandweer geventileerd nadat er rook in de woning was gekomen, een medewerker van stichting Salvage komt ter plaatse om met de bewoners de schade af te handelen.

UPDATE 13:40 uur:

Een medewerker van de politie van de afdeling Forensische Opsporing Brandonderzoek doet op dit moment onderzoek bij de personenauto. Na het onderzoek zal het voertuig meegenomen worden om nader onderzoek te verrichten. een takelwagen van de politie om nader onderzoek te verrichten.

 

Onderzoek bij het voertuig: