Lansingerland – Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

In Lansingerland zijn vanaf 18:00 uur vanavond een aantal eet- en drinkgelegenheden gesloten, maar nog lang niet allemaal. Er heerst nog veel onduidelijkheid over bezorgdiensten van een aantal horecazaken. Moeten zij nou dicht, of mag er nog wel (contactloos)bezorgd worden?

Burgemeester Pieter van de Stadt: “De aanpak om het coronavirus tegen te gaan raakt ons tot in de haarvaten van de samenleving. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken hebben we elkaar nodig. Hiervoor is het belangrijk je sociale contacten te beperken. Houd gepaste afstand van elkaar (1,5 m) en blijf de hygiënemaatregelen in acht nemen. Laten we het vooral samen doen, op elkaar letten en hulp bieden waar we kunnen!”

Rijksoverheid

Alle eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten