Bleiswijk – Vrijdagochtend 6 maart zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Marijkelaan in Bleiswijk.

De brandweer werd omstreeks 07:20 uur gealarmeerd  waarna de brandweer vrij snel opschaalde naar sein Middel brand waarna grote brand volgde. De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. De bewoner is door het ambulancepersoneel behandeld waarna zij hem hebben vervoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer was met meerdere eenheden uit verschillende regio’s ,Rotterdam Rijnmond, Hollands Midden en Haaglanden, ter plaatse. De naastgelegen woningen zijn ontruimd geweest. De direct naastgelegen woning heeft ook schade opgelopen door de brand.

Bij de brand kwam flinke rookontwikkeling vrij wat door de wijk trok, de ingangen van de wijk was door de politie afgesloten.

UPDATE 08:45:

De brandweer heeft omstreeks 08:40 uur het sein brandmeester gegeven. Burgemeester Pieter van de Stadt is ter plaatse gekomen bij de brand om met betrokkenen te praten, hij zal verder ingelicht worden door de brandweer.

Medewerkers van Stedin zijn ter plaatse om de gasleiding naar de woning af te sluiten. De woning wordt door een extern bedrijf afgedicht. De brandweer hield er rekening mee dat er mogelijk asbest was vrijgekomen bij de brand. Na onderzoek blijkt dat er geen asbest in het pand verwerkt zat.

Foto’s: Anton Bregman, Remco F. Gerritsen en Olav Spa