Bergschenhoek – Dinsdagochtend 10 september zijn honderden kinderen en medewerkers van een kinderdagverblijf, BSO en twee scholen aan De Fijnspar in Bergschenhoek ontruimd na het ruiken van een gaslucht.

De gaslucht werd geroken buiten bij het kinderdagverblijf. Medewerkers hebben de hulpdiensten gewaarschuwd en het pand ontruimd. Ook twee basisscholen en een buitenschoolse opvang die in het gebouw gevestigd zijn werden ontruimd. In totaal zijn circa 400 kinderen en medewerkers ontruimd.

De brandweer heeft metingen verricht in en om het gebouw, maar de uitslagen daarvan bleken negatief. Er werd ook geen gaslucht meer geroken. De brandweer heeft ook metingen gedaan bij een woning waar recent werkzaamheden zijn verricht. Ook daar werd niets gemeten.

De brandweer heeft het gebouw weer vrijgegeven en alle kinderen en medewerkers konden daarna weer naar binnen.

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten