Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 20 augustus is de brandweer gealarmeerd vanwege een zwaan die in problemen was langs de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer werd omstreeks 17:40 uur gealarmeerd nadat omstanders zagen dat een zwaan vast zat aan de waterkant langs de Rodenrijseweg. De brandweerlieden waren op dat moment dichtbij, zij waren eerder gealarmeerd voor een liftopsluiting bij metrostation Rodenrijs.

De brandweerlieden hebben met behulp van een ladder een andere zwaan op afstand gehouden waarna een omstander te water is gegaan om de zwaan los te krijgen. De zwaan is hierna op de waterkant gecontroleerd maar bleek niet gewond.

Een dierenambulance werd door de brandweer in kennisgesteld, het is niet bekend of zij nog ter plaatse zijn gekomen.
Voor zover bekend was de zwaan niet gewond.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten