Brandweer verricht voor de 3e keer metingen vanwege stanklucht in Bleiswijk

Bleiswijk – Zondagmiddag 28 april zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een vreemde stank lucht aan De Wielewaal in Bleiswijk.

Omstreeks 17:15 uur werd de brandweer gealarmeerd door bewoners van De Wielewaal vanwege opnieuw een vreemde lucht. Meerdere brandweer eenheden en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer zijn ter plaatse gekomen. De brandweer heeft metingen verricht in meerdere woningen en het riool via putten op straat. Er werd een hoge concentratie gemeten. De gemeente kwam ter plaatse om de riolering door te spoelen.

In November 2018 was er ook een stanklucht in dezelfde omgeving.  Wat exact de oorzaak is van de vreemde lucht is, is niet bekend. Wel is bekend dat het niet schadelijk is voor de gezondheid. Er wordt geadviseerd om de kraan of uw douche even te laten doorspoelen wanneer u de penetrante lucht ruikt. De gemeente gaat de bewoners nog inlichten en instrueren. Ook gaat de gemeente onderzoek doen naar de herkomst van de vreemde lucht.

Er is niemand gewond geraakt.

%d bloggers liken dit:

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten