Lansingerland –  Tijdens de twee weken durende actie ‘Zonder straf van je wapen af’ van Politie Rotterdam Rijnmond zijn er ook in Lansingerland wapens ingeleverd.

‘Wapenbezit leidt tot wapengebruik. Wapenbezit kent alleen verliezers. Lever je wapen in.’ Met die oproep startte de politie twee weken geleden de actie. Na diverse heftige schietpartijen leefde het gevoel om naast de reguliere aanpak van handhaving, repressie en opsporing een ander soort actie te voeren. Om samen met burgers in actie te komen om schietpartijen en vuurwapenbezit tegen te gaan. Samen op te staan vanuit het gevoel; dit moet stoppen!.

Na twee weken zijn er ruim 260 wapens en 650 kilo munitie binnengebracht bij de politie tijdens de wapeninleveractie. Twee weken lang konden mensen zonder straf van hun wapens af. Allerlei wapens kwamen binnen; Samurai zwaarden, antieke wapens, boksbeugels, pepperspray, gasdrukwapens en alarmpistolen en zo’n 60 vuurwapens en 43 messen.

Lansingerland

Omdat gemeente Lansingerland ook onder regio Rotterdam Rijnmond valt, is er besloten om ook wapens in te kunnen leveren op het politiebureau aan de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs. Er was niet zoals op de andere bureaus een wapenkluis aanwezig, de ingeleverde wapens werden door agenten naar een andere bureau gebracht waar deze wel aanwezig was.

In totaal zijn er op het politiebureau in Berkel en Rodenrijs drie wapens ingeleverd, twee luchtdrukwapen en één antieke wapenstok.

Meld wapenbezit
Heeft u informatie over wapens of wapenbezit bel dan met 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met 0800-7000 of melden via Meld Misdaad Anoniem

Foto’s: © Politie Rotterdam Rijnmond – ‘Zonder straf van je wapen af’

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten