Lansingerland – Vrijdag 18 januari zijn twee heren Arjan Hanemaaijer en Marcus Hinrichs uit Lansingerland door de burgemeester in het zonnetje gezet. Zij hebben op 16 september 2018 een oudere dame uit het water gered toen zij langs de Klapwijkseweg te water raakte.

Lees ook: Auto te water in Berkel en Rodenrijs; oudere vrouw door omstanders gered

Een oudere dame raakte te water op de Klapwijkseweg ter hoogte van de rotonde met de Oudelandselaan. De twee heren bedachten zich geen moment en sprongen het water in om de oudere dame uit haar voertuig te redden. De vrouw raakte door het ongeval niet gewond.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft voor deze heldendaad de heren namens Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een onderscheiding uitgereikt. De burgemeester bedankte de mannen voor hun heldhaftige en adequate optreden.

Politie en ambulancepersoneel die ook betrokken waren bij de reddingsactie waren bij de onderscheiding aanwezig.  De vrouw maakt het goed en heeft niks overgehouden aan het ongeluk, behalve dat haar rijbewijs is ingevorderd.

De helden na ontvangst van onderscheiding door Burgemeester Pieter van de Stadt

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten