Lansingerland – Momenteel is er een verhoging van het aantal woninginbraken in Lansingerland. De gemeente geeft daarom preventietips om een woninginbraak te voorkomen: “Elke woninginbraak is er namelijk één teveel!” schrijft de gemeente Lansingerland.

De BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) houden momenteel tijdschakelaaracties in Lansingerland. Deze week is de Bomenbuurt in Bleiswijk aan de beurt. Met deze actie willen ze een stukje bewustwording creëren en u als inwoner wijzen op omstandigheden die de kans op een woninginbraak vergroten. Bijvoorbeeld uw huis donker achterlaten. Op een eerder moment maken de BOA’s een ronde in de wijk om de donkere woningen te noteren. In samenwerking met de politie en Buurttoezicht Lansingerland delen ze tijdschakelaars en preventietips uit aan de bewoners van deze donkere woningen.

Tips

– Doe ramen en deuren op slot als u weggaat
– Zorg voor goed hang- en sluitwerk
– Verlicht kamers op verschillende tijden via tijdschakelaars
– Berg ladders en containers op in uw berging/garage
– Zorg dat de bosschages rondom uw woning gesnoeid zijn
– Vraag uw buren om tijdens uw afwezigheid een oogje in het zeil te houden

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten