Bergschenhoek – Vrijdagmiddag 9 november zijn de hulpdiensten groots uitgerukt naar een bedrijfspand aan de Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek voor een lekkage van een gevaarlijke stof.

Om 11:30 uur werd de brandweer gealarmeerd nadat medewerkers van het bedrijf Bayer alarm sloegen toen er een chloorachtige stof was gelekt tijdens werkzaamheden. Het bedrijf heeft de de ruimte direct ontruimd.

De brandweer is ter plaatse gekomen en hebben volgens het protocol: Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS) de situatie gestabiliseerd. Er zijn meting verricht om in kaart te brengen hoe groot de aanwezige concentratie van de stof was. De brandweer is ter plaatse gebleven totdat de gevaarlijke dampen van de stof verminderd waren. Het bedrijf zal hierna verder zelf de vloeistof opruimen.

Minimaal twee personen klaagde over kortademigheid, duizeligheid en benauwdheid klachten die mogelijk veroorzaakt werden door het inademen van dampen van de stof. Zij zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling, de andere medewerker werd ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel. 

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten