Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 1 juni is de brandweer omstreeks 19:10 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

Al snel bleek dat de brand zich flink had uitgebreid, waarop meerdere brandweereenheden zijn gealarmeerd en er opgeschaald is naar het sein ‘middelbrand’. Niet veel later volgde ook het sein ‘grote brand’. Brandweer Rotterdam Rijnmond kreeg assistentie van brandweereenheden uit regio Haaglanden.

Vanwege de vele rook en omdat er sprake was van Asbest dat zou zijn vrijgekomen was de gehele Kleihoogt afgesloten en werden bewoners verzocht om binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Ook de N470 is korte tijd afgesloten geweest. De rook was tot in de weide omgeving te zien.

Tegen 21:00 uur heeft de brandweer het sein ‘brandmeester’ gegeven en konden de afzettingen weer opgeheven worden. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht om te weten of er giftige stoffen zoals Asbest is vrijgekomen bij de brand.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij de brand. De bewoner(s) van het pand waren niet aanwezig tijdens de brand.

No Title

@Lansingernewsnl video van de brandweer die onderweg is naar de brand pic.twitter.com/05tcpTK15g

No Title

Brand Kleihoogt Berkel pic.twitter.com/Vk0d5RvFvk

No Title

Gisteren met de andere hulpdiensten weer hard gewerkt in #BerkelEnRodenrijs bij een schuurbrand. Dank ook aan de collega’s van @PolPijnacker @POL_DenHaag die meegeholpen hebben. Samen 1 politie. ^sb pic.twitter.com/GMl4Cc7VaS

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten