Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend 9 april zijn een aantal woningen in Berkel en Rodenrijs ontruimd na het aantreffen van een verdacht pakketje. Meerdere brandweereenheden, ambulancedienst en Officier van Dienst Geneeskunde (OvD-G) zijn omstreeks 11:00 uur gealarmeerd naar het Kwelderplantsoen in Berkel en Rodenrijs.

De politie meldde dat het ging om een verdacht pakketje dat is aangetroffen naast een geparkeerde voertuig.  Uit voorzorg werden 20 omliggende woningen ontruimd en stonden de hulpdiensten stand-by.

Explosievenruimers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn ter plaatse gekomen om het verdachte pakketje door middel van een robot te onderzoeken. De politie doet ook  onderzoek naar de eigenaar van het pakketje. Het Kwelderplantsoen was vanaf de Waddenweg een aantal uur afgesloten. Na het onderzoek mochten alle bewoners weer naar huis.

UPDATE:

De nog onbekende instabiele stof die in het verdachte pakketje is gevonden werd voor alle zekerheid in een weiland achter Melanchthon Bergschenhoek en de moskee in Bergschenhoek tot ontploffing gebracht.

Foto’s & Video: Ferry de Mik (ingezonden via de WhatsApp Tiplijn)

 

 

Foto’s & Video: Spa-Media & Niels van Tilburg

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten