Lansingerland – Het KNMI waarschuwt voor heel het land dichte mist tijdens de ochtendspits. Lokaal kan het zicht minder dan 200 meter zijn. Daarom heeft het instituut code geel afgekondigd.

Door de dichte mist kunnen gevaarlijke rijomstandigheden ontstaan. Let dus goed op als je de weg op gaat. Het KNMI adviseert automobilisten om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Voor weggebruikers geldt: wanneer het zicht minder dan 50 meter (een half hectometerpaaltje) is, dan is het gebruik van het mistachterlicht nodig.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten