Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 1 augustus omstreeks 11.35 uur is een gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden aan de Meerweg in Berkel en Rodenrijs.

Een vrachtwagen voor bodemonderzoek heeft bij het boren van gaten in de grond een gasleiding geraakt. Hierdoor is een flinke gaslekkage ontstaan. De hulpdiensten rukten groots uit, ook brandweervoertuigen uit regio Haaglanden (Kazerne Pijnacker-Nootdorp) werden ingezet. De politie en brandweer hebben omliggende woningen ontruimd en het gebied afgesloten. Nutsbedrijf Stedin kwam met meerdere monteurs ter plaatse om het lek te dichten. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht.

Tijdens het incident is er niemand gewond geraakt.

Update:

Omstreeks 13:30 uur is de gasleiding afgesloten, waardoor het gevaar geweken was. De brandweer heeft hierna het gebied weer vrijgegeven en bewoners konden weer naar hun woning. Stedin blijft ter plaatse om het lek te dichten.

 

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten