Berkel en Rodenrijs – Dinsdagavond 3 januari zijn de hulpdiensten omstreeks 17:05 uur gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs.

Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd naar de Klapwijkseweg, hier heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een wielrenner en een scooterrijder. De twee slachtoffers, een 63-jarige wielrenner uit Rotterdam en een 53-jarige scooterrijder uit Pijnacker zijn hierbij zwaargewond geraakt.

Aan de hand van de melding bleek veel medische hulp noodzakelijk en zijn er naast de ambulancedienst ook twee traumahelikopters, de brandweer en extra ambulances uit regio Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden gealarmeerd. De traumahelikopters uit Amsterdam en Rotterdam kwamen ter plaatse en zijn geland nabij en op de rotonde van de N470. De brandweer was snel ter plaatse en heeft één van de twee slachtoffers gereanimeerd. Beide slachtoffers zijn op een vacuümmatras gefixeerd en met spoed en onder spoedtransport van de politie naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval vond plaats doordat de scooterrijder een fietser in wilde halen. Hierbij zag hij de tegemoet komende wielrenner over het hoofd met een aanrijding tot gevolg.

De Klapwijkseweg is tijdens het ongeval en het politieonderzoek afgesloten geweest.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten